Eerste Hulp Bij Acties
ENGLISH

INTRODUCTIE

ORGANISATIE EN GESCHIEDENIS

EERSTE HULP REGELS EN ADVIES

DEMONSTRATIE TIPS

LINKS

CONTACT

Voor demonstraties

Voor acties

Voor kleine lokale acties

Vrijwilligers

Overig

Voor demonstraties

Een demonstratie is een verzameling veel onverwachte factoren. Hierbij kan niets of van alles gebeuren. Daarom is medische en verzorgende ondersteuning altijd van groot belang!

Hoe eerder we weten dat er een demonstratie wordt gehouden, hoe betere voorbereiding we kunnen treffen. Voor ons zijn een paar dingen van groot belang; de grootte van de demo, de ME-gevoeligheids factor, andere mede-hulporganisaties, en natuurlijk het weer.
Stuur het liefst minimaal drie weken van te voren een mailtje, zeker bij een grote demonstratie, zodat er genoeg tijd is om plannen te maken.

Voor contact, stuur een mailtje naar streetmedics@squat.net

Voor acties

Bij acties zijn vaak ondoorzichtig in de voorbereiding voor de buitenwereld. Daarom wordt meestal het minimale aan noodzakelijke voorbereiding gedaan. De verzorgende kant wordt vaak vergeten, terwijl door de onvoorspelbaarheid vaak het meeste ongelukken gebeuren. We zijn een discrete organisatie, dus neem contact op! Ons hart zit links.

Voor contact, stuur een mailtje naar streetmedics@squat.net

Voor kleine lokale acties

Sommige steden hebben al geruime ervaring met kleinschalige hulpverlening. Het voordeel hiervan is dat "moeilijkere" acties ook ondersteund kunnen worden. (Denk aan ontruimingen) Kijk of je stad er bij staat, voor een extra korte lijn met lokale EHBA-ers.

'Bedenk dat hoe later gevraagd, hoe minder garantie er is dat er geholpen kan worden.

Amsterdam

Den Haag / Leiden

Maastricht

Nijmegen

Utrecht

Vrijwilligers

We zijn altijd opzoek naar mensen die ons willen helpen. Voor het helpen met acties/demonstraties hebben we mensen met enige ervaring in de hulpverlening nodig. Dit is van belang voor goede qualiteit van hulpgeven. Een goede basis is bijvoorbeeld een EHBO diploma. Naast hulpverleners zijn we ook altijd opzoek naar mensen die helpen met de organisatie draaiende te houden.

Voor vragen en contact, stuur een mailtje naar streetmedics@squat.net

Voor overige vragen, suggesties en ideeën stuur gewoon een mailtje naar streetmedics@squat.net